logo

Co-Searching

Co-Searching voor professionals

Co-Searching biedt peer-learning workshops aan voor werkzoekenden. Daarnaast geven we ook vormingen aan professionals of aan vrijwilligers die met werkzoekenden (willen) werken. Hieronder vind je meer informatie over ons aanbod.

Workshops voor werkzoekenden

Co-Searching organiseert sinds maart 2015 interactieve workshops voor werkzoekenden. Wil je graag een workshop aanvragen? Een workshop duurt gemiddeld 2 uur voor maximum 10 personen. De lijst met workshops kan je vinden.

Neem een kijkje naar het overzicht van al de workshops die we aanbieden.

Indien je interesse hebt, of een specifieke vraag hebt voor een workshop op maat, neem contact op met Annelies!

Vormingsaanbod voor professionals:

In de voorbije jaren heeft Co-Searching enkele vormingen ontwikkeld voor professionals. Onze vormingen staan open voor iedereen die met werkzoekenden werkt of wil werken! Zowel professionals als vrijwilligers. Deze vormingen zijn zeer interactief. Net als in de Co-Searching workshops voor werkzoekenden gaan we ook hier aan de slag volgens onze Co-Searching methodologie. Lees er onderaan deze pagina meer over!

Hier zie je enkele voorbeelden van vormingen voor professionals:

1: Een hooggeschoolde werkzoekende, wat nu?

Co-Searching organiseert sinds 2015 interactieve workshops voor werkzoekenden. Aangezien de meerderheid van onze deelnemers hooggeschoolde werkzoekenden zijn, bouwden we een ruime ervaring op met deze doelgroep.

Co-Searching heeft bij deze groep de vinger aan de pols. We weten wat er leeft, wat hun verzuchtingen en obstakels zijn als het gaat over het begeleiden van hooggeschoolde werkzoekenden. In deze vorming komen hun ervaringen en aan bod en denken we na hoe we als begeleiders beter kunnen inspelen op hun specifieke wensen en noden.

De professionele deelnemers krijgen de kans vooraf vragen door te geven. We bekijken deze vragen door de bril van de Co-Searching methodologie en gaan zo op zoek naar de antwoorden.

2: Peer-learning workshops met werkzoekenden vormgeven.

Co-Searching ontwikkelde een unieke peer-learning methodologie die we hanteren in de Co-Searching workshops. Dankzij deze methodologie creƫren we interactie tussen de deelnemers en zorgen we ervoor dat ze kunnen bijleren van elkaar. Zo geven we de werkzoekende eigenwaarde en eigenaarschap.

In deze vorming leren we de methodologie aan professionals. Je krijgt een introductie in de methodologie en enkele handvaten om er zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Ben je nog niet vertrouwd met de Co-Searching methodologie? Lees er alles over verder op deze pagina!


Dit aanbod is gratis voor werknemers van VDAB! Ben je een medewerker of tenderpartner van VDAB? Klik dan hier voor meer info en om je in te schrijven.

Ben je een professional die niet voor VDAB werkt en heb je interesse? Wij bieden vormingen aan op maat van jouw organisatie en medewerkers. Contacteer Annelies voor meer informatie of om op de hoogte te blijven.

De Co-Searching methodologie

In het voorbije jaar heeft Co-Searching haar eigen peer-learning methodologie ontwikkeld. Het is een nieuwe manier om werkzoekenden te ondersteunen en van elkaar te laten leren. Wat kan je verwachten van de methodologie?

Hoe werkt het?

De onderstaande illustratie vat kort samen waarom peer-learning een belangrijke aanvulling is op andere vormen van begeleiding. De methodologie is verankerd in Zelf-Determinatie Theorie.

In deze uitgebreide omschrijving vind je meer informatie over het theoretisch kader en de toepassing hiervan binnen Co-Searching.

Co-Searching Intrinsieke motivatie Duurzame tewerkstelling
Bijleren Jobtevredenheid
Autonomie Langere tewerkstelling
Samenzijn

Wat vinden werkzoekenden van de Co-Searching aanpak?

73

Voelt zich sterk tot heel sterk gemotiveerd na een Co-Searching workshop.

83

Verruimt hun blik in sterke tot heel sterke mate dankzij de interactie met anderen.

100

Zou Co-Searching aanraden aan familie en vrienden op zoek naar werk.

Deze cijfers zijn het resultaat van een eerste bevraging bij Co-Searching deelnemers die we in november 2016 hebben afgerond. Een ruime bespreking van deze resultaten kan je hier terugvinden.