logo

Co-Searching

Co-Searching voor professionals

Co-Searching biedt peer-learning workshops aan voor werkzoekenden. Daarnaast geeft ze ook vorming over haar peer-learning aanpak aan professionals of aan vrijwilligers die met werkzoekenden (willen) werken. Hieronder vind je meer informatie over ons aanbod.

Workshops voor werkzoekenden

Co-Searching organiseert sinds maart 2015 interactieve workshops voor werkzoekenden. Wil je graag een workshop aanvragen? Een workshop duurt gemiddeld 2 uur voor maximum 10 personen. De lijst met workshops kan je vinden.

Neem een kijkje naar het overzicht van al de workshops die we aanbieden.

Indien je interesse hebt, of een specifieke vraag hebt voor een workshop op maat, neem contact op met Bram!

Vormingsaanbod: Hoe organiseer je peer-learning met werkzoekenden?

In het voorbije jaar heeft Co-Searching haar eigen peer-learning methodologie ontwikkeld. Het is een nieuwe manier om werkzoekenden te ondersteunen en van elkaar te laten leren. Wat kan je verwachten van de methodologie?

Wij bieden vormingen aan op maat van jouw organisatie en medewerkers. Daarnaast plannen we binnenkort enkele vormingsmomenten, waar je je als individu kan inschrijven samen met andere professionals uit de sector. Daar krijg je een introductie in de methodologie. En enkele handvaten om er zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Onze vormingen staan open voor iedereen die met werkzoekenden werkt of wil werken! Zowel professionals als vrijwilligers.

Interesse? Contacteer Bram met vragen of om op de hoogte te blijven.

Hoe werkt het?

De onderstaande illustratie vat kort samen waarom peer-learning een belangrijke aanvulling is op andere vormen van begeleiding. De methodologie is verankerd in Zelf-Determinatie Theorie.

In deze uitgebreide omschrijving vind je meer informatie over het theoretisch kader en de toepassing hiervan binnen Co-Searching.

Co-Searching Intrinsieke motivatie Duurzame tewerkstelling
Bijleren Jobtevredenheid
Autonomie Langere tewerkstelling
Samenzijn

Wat vinden werkzoekenden van de Co-Searching aanpak?

73

Voelt zich sterk tot heel sterk gemotiveerd na een Co-Searching workshop.

83

Verruimt hun blik in sterke tot heel sterke mate dankzij de interactie met anderen.

100

Zou Co-Searching aanraden aan familie en vrienden op zoek naar werk.

Deze cijfers zijn het resultaat van een eerste bevraging bij Co-Searching deelnemers die we in november 2016 hebben afgerond. Een ruime bespreking van deze resultaten kan je hier terugvinden.