Gezocht: vrijwilligers

Co-Searching is altijd op zoek naar enthousiastelingen die een steentje willen bijdragen. Sociale mediagenieën, workshop begeleiders of gewoon sympathieke supporters, iedereen is welkom!

Naargelang interesses en mogelijkheden zijn er verschillende taken die je kan opnemen binnen de organisatie. Zo kan je als vrijwilliger workshops begeleiden, teksten schrijven, promo maken voor de workshops en de organisatie en nog zo veel meer.

Waarom vrijwilliger worden?

Co-Searching vrijwilligers zijn vaak ervaringsdeskundigen in het zoeken naar werk. We weten dat werk zoeken niet makkelijk is en samen willen we van een moeilijke zoektocht, een positief verhaal maken. Het geeft veel voldoening om anderen op weg te helpen en te ondersteunen en je leert zelf ook veel bij. Werk zoeken weer leuk maken is een mooi streven en een tof engagement.

Je leert als vrijwilliger heel wat nieuwe mensen kennen, zowel deelnemers als andere vrijwilligers. Goed voor je sociaal leven en je netwerk. Wij zijn ook een groeiende organisatie met veel ruimte voor creativiteit en out-of-the box denken. Dus heb je een superidee? Laat je dan horen!

Vrijwilliger zijn helpt je in je zoektocht naar werk!

Een groep die we extra willen motiveren om vrijwilliger te worden zijn werkzoekenden. Werkzoekende zijn, betekent niet enkel solliciteren maar vaak ook veel en lang wachten op antwoord. Waarom zou je die tijd niet nuttig besteden door vrijwilligerswerk te doen?

Je doet als vrijwilliger veel inspiratie op bij anderen en wordt overstelpt met goede tips en ervaringen over de zoektocht naar werk. Tips die je vaak zelf nog niet kende en die jouw zoektocht alleen maar ten goede kunnen komen. En wie weet, tipt iemand jou wel de ideale vacature.

Door deelname aan Co-Searching toon je aan werkgevers dat je een gemotiveerde werkzoekende bent die ook anderen helpt en gemotiveerd is. Als je zelf Co-Searching bijeenkomsten organiseert wordt je engagement nog extra in de verf gezet. Je toont dat je actief blijft tijdens je periode van werkloosheid en je doet waardevolle vaardigheden op voor je CV. Dit is zeker interessant voor wie net is afgestudeerd en nog geen aantoonbare ervaring heeft.

Vrijwilligersvacatures

Social Media Wizard

Blogger

Communicatie medewerker

Annelies De Tender, Regioverantwoordelijke

Nieuwsgierig? Laat van je horen!

Co-Searching is altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers; wat je ervaring, leeftijd of achtergrond ook mag zijn. Heb je zin om actief aan je vaardigheden te werken en deze mee in te zetten om andere mensen vooruit te helpen? Contacteer ons als de bliksem! ⚡️