Voor professionals

In de voorbije jaren heeft Co-Searching haar eigen peer-learning methodologie ontwikkeld. Het is een nieuwe manier om werkzoekenden te ondersteunen en van elkaar te laten leren.

panelgesprek tijdens het co-searching evenement werk aan je welzijn

Hoe kunnen we jou als professional helpen?

In de voorbije jaren heeft Co-Searching enkele vormingen ontwikkeld voor professionals. Onze vormingen staan open voor iedereen die met werkzoekenden werkt of wil werken! Zowel professionals als vrijwilligers. Deze vormingen zijn zeer interactief. Net als in de Co-Searching workshops voor werkzoekenden gaan we ook hier aan de slag volgens onze Co-Searching methodologie.

Een hooggeschoolde werkzoekende, wat nu?

Co-Searching organiseert sinds 2015 interactieve workshops voor werkzoekenden. Aangezien de meerderheid van onze deelnemers hooggeschoolde werkzoekenden zijn, bouwden we een ruime ervaring op met deze doelgroep.

Co-Searching heeft bij deze groep de vinger aan de pols. We weten wat er leeft, wat hun verzuchtingen en obstakels zijn als het gaat over het begeleiden van hooggeschoolde werkzoekenden. In deze vorming komen hun ervaringen en aan bod en denken we na hoe we als begeleiders beter kunnen inspelen op hun specifieke wensen en noden.

De professionele deelnemers krijgen de kans vooraf vragen door te geven. We bekijken deze vragen door de bril van de Co-Searching methodologie en gaan zo op zoek naar de antwoorden.

Peer-learning workshops met werkzoekenden vormgeven.

Co-Searching ontwikkelde een unieke peer-learning methodologie die we hanteren in de Co-Searching workshops. Dankzij deze methodologie creƫren we interactie tussen de deelnemers en zorgen we ervoor dat ze kunnen bijleren van elkaar. Zo geven we de werkzoekende eigenwaarde en eigenaarschap.

In deze vorming leren we de methodologie aan professionals. Je krijgt een introductie in de methodologie en enkele handvaten om er zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Wil je graag samenwerken?

We hebben eerder al samengewerkt met Vivo vzw, BlinkOut vzw, Stad Mechelen, Stad Gent, VDAB, Hogeschool Gent, ABVV Leuven, ACV Oost-Vlaanderen en nog veel meer. Word jij onze volgende partner?

We horen graag van jou! Neem contact met ons op.

We kunnen op aanvraag een vorming of workshop op maat ontwikkelen. Aarzel niet om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.